Piston pompen

Voor advies of vrijblijvende offerte:
tel. 015 27 68 91, fax. 015 27 68 94

e-mail: Marc Deboeck

Kecol produceert een range van perslucht aangedreven pistonpompen voor het verpompen van viskeuze vloeistoffen en pasta's vanuit 200 liter vaten, procesvaten, IBC’s en andere gelijkaardige vaten en containers.

Deze pompen kunnen aangewend worden voor het tranfereren van viskeuze producten als voor het nauwkeurig afvullen. Dit kan met behulp van een luchtmotor met instelbare slaglengte en voor nauwkeurige toepassingen doormiddel van een measuring cylinder. Voor meer info hierover zie bij toebehoren.

Het maximum debiet voor deze pompen bedraagt 130 l/min, de maximum druk 150 bar.

 

Mogelijkheden en voordelen:

  • Variabel debiet en druk
  • Kan blijven "steken" zonder schade
  • Gepolijste sanitaire modellen met ‘Quick Strip’ systeem
  • Onderdelen in contact met de vloeistof in RVS 316
  • Snelkoppeling tussen luchtmotor en pomp, voor een eenvoudig onderhoud
  • Snel en eenvoudig te reinigen
  • Eenvoudige bediening
  • Minder productverlies

Sanitaire Serie voor viskeuze producten in hygiënische toepassingen

Industriële Serie voor viskeuze vloeibare producten in industriële toepassingen

Werking luchtmotor
De opgaande zuiger (1) in de cilinder (2) raakt de schakelaar (3) dewelke het stuurventiel (4) bedient. Het stuurventiel schakelt de hoofdspoel (5) om zodat de perslucht in de bovenkamer komt en de zuiger neerwaarts beweegt.

De schakelaar en het stuurventiel worden door de veer (6) opnieuw gepositioneerd. Als de zuiger de onderste schakelaar bereikt, herhaalt zich een vergelijkbare cyclus.


Pomp werking opwaarts
Aan het begin van de opwaartse slag rust zuiger (a) op de zuigermoer (b) en voet klep (c) wordt gelicht door het medium dat de pomp in stroomt.

 

Pomp werking neerwaarts
Als de neerwaartse slag begin sluit de voetklep (c) en de zuiger (a) komt vrij van de zuigermoer (b) zodat het product kan passeren naar de uitlaat. Op het eind van de neerwaartse slag is een volume verpompt gelijk aan het volume van de plunjer (d).

Tijdens de volgende opwaartse slag wordt de helft van het volume dat gedurende de vorige opwaartse slag werd aangezogen verpompt door naar bovenbewegende zuiger. Gelijktijdig wordt product aangezogen via de voetklep voor de volgende pompcyclus.