Een unicum! We doen het eens anders dan anders en verkopen en servicen niet alleen onze producten, we verhuren ze ook, als enige in Nederland zelfs.

Dit idee is ooit ontstaan door een gesprek met een klant die een machine aan het ontwikkelen is om de nieuwste TV’s sneller en goedkoper te kunnen produceren. Zij hebben een testopstelling gemaakt, omdat de daadwerkelijke testen in Amerika plaatsvinden. Gezien de tijdelijke aard van het project, was het de vraag in welke pomp geïnvesteerd moest worden.

2 Jaar

Na een gesprek met de klant en een oriëntatie op de markt van de verschillende soorten pompen bleek dat de investering weliswaar noodzakelijk was voor het functioneren van de testopstelling, maar ook dat deze investering gezien de duur van het project van 2 jaar waarschijnlijk niet zou worden terugverdiend.

Toen is het idee ontstaan om de pomp niet te verkopen, maar te verhuren.

Wat vaak het probleem is bij gebruik van een testopstelling is dat de machine nog verder wordt ontwikkeld, waardoor de huidige pomp niet langer van toepassing is. Dit zorgt ervoor dat de investeringskosten op zo’n korte termijn nooit zullen worden terugverdiend en is de keuze voor huur dus heel aantrekkelijk.

Bovendien zitten onderhoud en service in het huurcontract, waardoor Lameco verantwoordelijk is voor de pomp en wij gegarandeerd kunnen beloven dat de klant zijn proces kan blijven draaien zonder grote investering.

Maatwerk verhuur

Het verhuren van vacuümpompen (en lektesters) is een mooie uitbreiding op onze activiteiten. We hebben een breed aanbod van leveranciers, de nieuwste modellen en beschikken daarnaast over onze eigen serviceafdeling, waardoor we maatwerk aan onze klanten kunnen leveren.

MVO

Loopt het huurcontract af dan wordt de pomp niet afgedankt, maar zijn er weer andere klanten die er wel behoefte aan hebben. Zo is dit ook een mooi voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen.