U kent Lameco waarschijnlijk van het leveren van vacuümpompen, vacuüm-gerelateerde onderdelen en de service en het onderhoud van vacuümpompen. Maar wist u ook dat wij in staat zijn om hele vacuümsystemen te ontwerpen?

Waarom?

Door niet alleen de losse componenten te leveren, maar ook de eindoplossing, ontzorgen wij de klant. Met het ontwerpen van het systeem kunnen we beter rekening houden met de interactie tussen de verschillende componenten en het proces optimaliseren. De bouw van het systeem zal efficiënter verlopen omdat wij de totaalplanning in handen hebben. Bovendien heeft u te maken met slechts één aanspreekpunt. Mochten er onverhoopt toch problemen ontstaan, of wanneer er een kleine aanpassing aan het systeem moet worden gedaan, dan kunnen wij u daarin makkelijker bijstaan, omdat alle kennis al aanwezig is.

Wanneer?

Heeft u een specifiek product voor ogen, maar weet u niet hoe dit proces precies in elkaar steekt of wat u precies nodig heeft? Dan kunnen wij u daarin ondersteunen. We beschikken over een zeer uitgebreid netwerk en kunnen zo de oplossing voor bijna elke uitdagen vinden.
Weet u al hoe het systeem in elkaar moet gaan steken en bent u alleen op zoek naar de losse componenten, ook dan staan wij voor u klaar. Mocht u toch benieuwd zijn of het systeem te verbeteren valt, of wilt u het gemak van één enkele gesprekspartner, dan kunnen we samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Wat?

Eerst stellen we het doel vast; wat is precies het doel van het systeem. U geeft uw harde eisen en wensen door. Daarna komen we tot de specificaties van het systeem. wordt het systeem ontworpen en worden de benodigde componenten geselecteerd. Dit alles lopen wij met u door, waarna de go/no-go met de klant plaatsvindt. Bij overeenstemming gaan we over tot de bestelling van de componenten en de productie van het systeem. Na de assemblage is er gezamenlijk met de klant een factory acceptancy test. Hierna zal het systeem naar de locatie worden getransporteerd, alwaar het systeem wordt geïnstalleerd en er een site acceptancy test zal plaatsvinden.

Wie?

Onze kennis is op vele manieren toepasbaar. Zo behoren de procesautomatisering van onder andere lektesten (helium en waterstof), uitgassystemen (productie van o.a. elektromotoren), opdampsystemen (PVD, DC/RF/DC pulsed sputteren), vacuümkamers voor thermische simulatie (T-V vacuümkamers) en vacuümkamers voor transportsimulaties tot ons kennis en kunde. Klanten waarvoor we deze kennis inzetten zijn onder andere TNO, NLR, ESA, Laboratia en de TU’s. Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd, neem dan vrijblijvend contact met ons op.