Een kijkje in de keuken bij Lameco. Vele van jullie kennen ons als betrouwbare servicepartner of als leverancier en daar willen we graag wat meer over vertellen.

Specialist in hele scala merken

Zo komt het geregeld voor dat wij gevraagd worden om de vacuümpomp van een bepaald merk te servicen, maar dat we, als we toch aanwezig zijn, ook de andere merken vaak direct servicen. Wij zijn namelijk niet alleen specialist in een enkel merk of type, maar kunnen het hele scala onderhouden en leveren.

Zonder een voorkeur of rangschikking te noemen, leveren en servicen wij op het gebied van vacuüm de volgende merken: Agilent, Atlas Copco, Ebara, Edwards, Ilmvac, Leybold, Pfeiffer, Vacuubrand en Varian. En daar kan af en toe heel wat moois door ontstaan.

Service en meedenken

Als enige in Nederland beschikken we over zo’n brede groep leveranciers. Daardoor kunnen we voor iedere klant heel specifiek leveren. En als we leveren dan stopt ons contact ook niet bij de voordeur maar verdiepen we de relatie door ook te servicen en mee te denken in het proces.

Zo zijn we nu met een prachtig project bezig dat eigenlijk per toeval is ontstaan. Tijdens een standaardservicebeurt vragen we altijd of er nog andere zaken zijn waar we mee kunnen helpen of proberen we mee te denken in het proces. Zo ook dit keer met het volgende project als gevolg.

Ons werd de vraag gesteld of we een bepaalde soort vacuümpomp en een ander merk kleppen konden leveren. Uiteraard. Maar misschien kunnen we dan nog verder meedenken. Want om kleppen van merk A en B met een pomp van merk C te laten functioneren, is nog wel het een en ander aan begeleiding nodig.

Vacuüm-totaalpakket

Uiteindelijk zijn we samen met deze klant tot een oplossing gekomen, waarbij we niet alleen de vacuümpomp en kleppen leveren, maar ook het gehele leidingwerk, de besturing en de besturingskast.

Met andere woorden, we kunnen het hele complete pakket, bestaande uit een combinatie van 6 verschillende merken, leveren. Door zowel de producten als de besturing te leveren zorgen we ervoor dat de communicatie tussen alle verschillende onderdelen goed verloopt, waardoor het proces soepeler verloopt en veiliger wordt in gebruik. Bovendien kunnen we straks bij de ingebruikneming van het geheel direct op de juiste manier servicen.

Kortom, naast onze uitstekende service zijn we niet alleen geschikt voor het schuiven van dozen maar kunnen we door samen te werken ook samen bouwen aan nieuwe en innoverende producten en processen.