Als u gebruik maakt van vacuümpompen in uw bedrijf is er een gerede kans dat u gebruik maakt van meer dan één pomp. Bij meerdere pompen is centralisatie van het systeem mogelijk een oplossing voor ongemakken in het werkklimaat, zoals warmteoverlast en herrie.

GHS-VSD+

Atlas Copco heeft hiervoor de GHS-VSD+ range ontwikkeld. Deze pompen beschikken over toerenbereik van 10 tot 100Hz, waardoor ze zeer breed inzetbaar zijn. Op deze manier kunnen vele kleine vacuümpompen vervangen worden door een of twee grote pompen. De enige aanpassing die hiervoor vereist is, is een aanpassing in het leidingwerk. De pompen zijn verder plug & play en kunnen dus direct gebruikt worden.

Zelfregulatie = Snelle terugverdienperiode

Het grote voordeel van de gecentraliseerde pompen van Atlas Copco is dat ze in staat zijn zichzelf te reguleren. U stelt een gewenste einddruk in en de pomp zorgt ervoor dat deze zal worden bereikt. Loopt de druk op, dan slaat de machine aan zodat de druk terugloopt tot de vooraf ingestelde onderdruk. Neemt de druk af, dan ze de pomp er juist voor dat de druk weer toeneemt.

Op deze manier neemt het gemak toe en bespaart u ook nog energie, aangezien de pomp alleen aanslaat wanneer er een verandering in de einddruk is. De investering in een gecentraliseerde pomp wordt doorgaans in drie tot vier jaar terugverdiend; de precieze terugverdienperiode kunnen wij voor u berekenen.

Redundancy

Redundancy van de pompen kan problemen opleveren. In het geval van onderhoud of complicaties staat de productie stil, maar dit probleem kunnen we op twee manieren ondervangen.

  1. De eerste manier is om de oude pompen als back-up systeem te installeren en aan te sluiten op dezelfde vacuümlijn, zodat zij het proces kunnen overnemen waar nodig.
  2. De tweede manier is om niet één grote pomp aan te schaffen, maar twee kleinere, waardoor bij uitval van een pomp de productie nog voor 50% doorgang kan hebben.

Om uit te vinden of centralisatie van vacuümpompen in uw bedrijf een goed idee is, kunt vrijblijvend een afspraak maken met een van onze vertegenwoordigers. Zij kunnen samen met u het bedrijfsproces doorlopen, de mogelijkheden met u bespreken en berekenen welke pompen welke besparingen opleveren.