Roerwerken

De modulaire roerwerken van Alfa Laval zorgen voor een optimale homogene menging van vloeistoffen met een lage tot hoge viscositeit die vezels of abrassieve deeltjes bevatten. Ze bieden de ideale oplossing binnen de productie van zuivel, voeding, drank, cosmetica, farmacie en in de biochemie.


Energie efficient ontwerp

De EnSaFoil waaiers, evenals de speciaal ontwikkelde EnSaFerm waaiers voor gebruik in fermentatie procesen, verminderen het energieverbruik en de opname van warmte door uw product. Ook op lage snelheden leveren de roerwerken topprestaties zonder dat de pompcapaciteit verlaagt. In vergelijking met roerwerken met conventionele waaiers, wordt het stroomverbruik met maar liefst 80% gereduceerd.


Modulair en hygiënisch

Het modulair ontwerp biedt u de flexibiliteit om het roerwerk samen te stellen dat precies aansluit op uw noden conform de EHEDG, USDA, FDA en 3A-normen.


Robuust en eenvoudig onderhoud

Geringe slijtage en minimaal onderhoud zijn kenmerken van Alfa Laval roerwerken. Dit vertaalt zich in hogere productiviteit als gevolg van verminderde downtime. Geen demontage of tank betreding is nodig voor het vervangen van onderdelen zoals long-life afdichtingen en lagers. Dit bespaart tijd en geld.


Product range

De roerwerken zijn beschikbaar in 4 types voor montage in de bodem, in het deksel of op de zijwand van de tank. Roerwerken voor steriele en aseptische toepassingen of ATEX gecertificeerde versies zijn eveneens verkrijgbaar.