Over vacuümpompen valt heel veel te vertellen. Geen vraag is hetzelfde: elk product vraagt om een andere toepassing, elke systeem werkt anders. Toch kunnen we grofweg een top 3 samenstellen van meest gestelde vragen over vacuümpompen.

1. Kan ik overstappen van een oliegesmeerde pomp naar een droge pomp?

Regelmatig krijgt Lameco de vraag of het mogelijk is om over te stappen van een olie-gesmeerde pomp op een droge pomp. Deze vraag wordt meestal gesteld wanneer er sprake is van meerdere gebruikers van een en dezelfde pomp. In deze gevallen wil het nog wel eens voorkomen dat er geen goede afspraken zijn over het onderhoud waardoor de olie naar een te laag niveau zakt, droog of oud is, wat dan weer leidt tot een kapotte pomp. Overstappen op een droge pomp heeft als voordeel dat er veel minder onderhoud gedaan hoeft te worden.

Lameco kan droge pompen leveren met een pompsnelheid in de range van 7 m3/u tot 200 m3/u. Daarnaast kunnen de luchtgekoelde droogpompen een einddruk halen van 1 x 10-2 mbar en zijn ze ook uitermate geschikt als voorpomp voor een turbo.

2. Kan Lameco het onderhoud van onze vacuümpompen doen?

Lameco is een merkonafhankelijke vacuümspecialist en kan het overgrote deel van alle vacuümpompen servicen. Ook beschikken we over een spectrum aan leenpompen die als vervanging kunnen dienen tijdens het onderhoud, waardoor de werkzaamheden niet stil hoeven komen te liggen. Daarnaast hebben we een breed assortiment spare parts voor de meest voorkomende vacuümpompen op voorraad liggen. Bovendien kan uw vacuümpomp niet alleen bij ons in de werkplaats geserviced worden, maar kan onze servicemonteur ook eventueel op locatie onderhoud uitvoeren.

3. We willen graag de kosten voor een nieuwe vacuümpomp laag houden. Heeft Lameco ook goedkope pompen?

Onze stelregel is dat goedkoop gelijk staat aan duurkoop. Lameco werkt uitsluitend met bewezen merken uit Japan en Europa. Bij de aanschaf van een nieuwe vacuümpomp adviseren wij te kijken naar het gehele plaatje. Uiteraard zijn er de investeringskosten, maar vergeet ook niet de kosten voor periodiek onderhoud mee te nemen, de levensduur, de kosten voor koelwater en stroom, etc. Wanneer u overweegt een nieuwe pomp aan te schaffen, neem dan contact op met een van onze vacuümspecialisten. Zij kunnen u op basis van de toepassing vertellen welke vacuümpomp aan alle specificaties voldoet. Daarnaast kunnen zij voor u berekenen wat de totale kosten van eigendom zijn. Op basis hiervan kunnen zij u een voorstel op maat doen en weet u zeker dat u voor de juiste pomp kiest.

Heeft u deze – of een andere – vraag neem dan vrijblijvend contact op met een van onze vacuümspecialisten.