Er zijn talloze manieren om flacons af te vullen met allerlei vloeistoffen. De handigste manier hiervoor is echter toch wel de peristaltische pomp. Door het gebruik van een 12-roller pompkop met rollers in offset wordt een pulsvrije pomp gecreëerd.

Productwisseling: geen cross-contaminatie en eenvoudig

Je verpompt de vloeistof en daarna hoef je alleen de slang te vervangen in het geval van een productwissel. Dit kan binnen één minuut en is daarnaast ook zeer vrij van cross-contaminatie omdat de slang het enige deel van de pomp is waar de vloeistof mee in contact komt en je dit stuk dus telkens eenvoudig kunt vervangen. Bovendien is de nauwkeurigheid van het vullen van volumes van 0,5 ml tot meer dan 5000 ml beter dan ± 0,5%. Afhankelijk van het af te vullen volume zijn er verschillende formaten pompkoppen beschikbaar.

Automatiseren

Het afvullen van vloeistoffen is grofweg te verdelen in drie manieren: Het volledig handmatig doen, semiautomatisch vullen of een volledig geautomatiseerd afvulsysteem. Met de peristaltische pompen die Lameco aanbiedt is een systeem volledig programmeerbaar. Op deze manier is niet alleen het afvullen te automatiseren, maar ook de bijkomende zaken zoals het plaatsen en vastdraaien van schroefdoppen, het plaatsen van rubberstoppers en injectiestoppers en het vervolgens afsluiten van de flacon met een aluminium crimpcap.

Alle kennis in huis

Lameco beschikt over jarenlange ervaring in de levering en het onderhoud van peristaltische pompen. We hebben niet alleen over de pompen in ons assortiment maar ook alle bijbehorende producten. Daarnaast leveren we zowel semiautomatische als volledig automatische afvul- en sluitsystemen. We beschikken over de kennis om het ene systeem om te bouwen naar een ander systeem.