Maxprime 800 serie

Voor pasta’s & hoog visceuze niet vloeibare produkten.
Het grote probleem met pasta’s en hoog-visceuze niet vloeibare producten, is dat de pomp het product niet kan aanzuigen en gaat caviteren, dus gas verpompt in plaats van product! De oplossing is het gebruik van een Kecol Maxiprime dubbelmast Priming systeem in combinatie met een Kecol plunjerpump, hiermee ontstaat een positieve toevoer aan de pomp waardoor cavitatie voorkomen wordt. Als het niveau van het product afneemt zal de drukplaat de druk op het medium bewaren en gelijktijdig de wand van het vat schoonvegen.

 

Mogelijkheden & Voordelen:
- Verpompt pasta’s met een viscositeit tot 10,000 poise!
- Voorkomt productverlies
- Simpele en veilige werking
- Gepolijst roestvast staal of geverfde staal constructie
- Optioneel ‘Quick Strip’ drukplaat

 

Typische toepassingen

Voeding Pindakaas, margarine, bakvet, vruchtenpasta, gist extract, enz.
Farmacie & Cosmetica Zalven, lanoline, aluminium hydroxide, pasta’s, vaseline, enz.
Chemische & algemene industrie Lijmen, verf, paint, mastiek, vet, inkt, harsen, tegellijm, kitten, was, vloeibare pakking, houtvuller, enz.

Werking
Door middel van perslucht op de beide cilinders wordt een constante neerwaartse kracht gecreëerd op de drukplaat, die hierdoor het product in het vat onder druk in het zuiggedeelte van de pomp voert. Deze extra druk die door de Maxiprime wordt gecreëerd maakt het mogelijk hoog-visceuze producten te verpompen met de Kecol plunjerpomp, die normaal niet koud verpompt kunnen worden. Tijdens het pompen daalt het niveau in het vat en de drukplaat veegt de wand van het vat schoon. Als het vat leeg is worden de cilinders omhoog gestuurd, waardoor pomp en drukplaat uit het vat komen, waarna het vat kan worden gewisseld.