IndustriŽle serie Pumps 2000

Pumps 2000 dubbelwerkende membraanpompen zijn speciaal ontwikkeld voor de zware industrie. Oorspronkelijk werden ze gebruikt in de Australische mijnbouw, vandaag de dag vinden zij hun toepassing in de chemische en petrochemische industrie en in off-shore toepassingen.

De Pumps 2000 pompen hebben een lange, trage slag waardoor ze de vloeistof niet beschadigen en de pomp een langere levensduur heeft en minder onderhoud vergt, hierdoor wordt de downtime gereduceerd. Het lage lucht verbruik en het geringe onderhoud maken deze pompen zeer efficiënt en bieden een lage cost of ownership. Deze pompen zijn dan ook uiterst geschikt en betrouwbaar voor alle moeilijke pompopdrachten.

eigenschappen en voordelen:

  • Lange, trage slag (geschikt voor shear gevoelige vloeistoffen)
  • Lange levensduur van de onderdelen (minder downtime, hogere efficiëntie van de installatie)
  • Geen smering noodzakelijk
  • Laag luchtverbruik (lagere cost of ownership)
  • Gering en eenvoudig onderhoud (lagere cost of ownership)

Beschikbare types:

1 inch

Binnenkort meer informatie beschikbaar.

1 1/2 inch

Deze dubbelwerkende membraanpompen zijn vervaardigd uit polypropyleen en hebben geavanceerde, zelfreinigende balkleppen uit Buna N of Teflon. De bal heeft een langere slaglengte waardoor hij volledig roteert, dit verbetert de reiniging en leidt tot minder stilstand door vervuiling. De diafragma's zijn beschikbaar in Hytrel en Santoprene. Voor explosieve omgevingen (bvb. in de petrochemie) is een versie beschikbaar in geleidend FRASplas, dit maakt deze pomp geschikt voor gebruik in ATEX zone 1.

Eigenschappen:
- Debiet: 0 - 300 l/min (0- 18 m³/h)
- Opvoerhoogte: max. 70 m
- Aanzuighoogte: max. 8 m
- Vaste deeltjes: max. diameter 12 mm
- Aansluiting: 1 1/2 inch BSP
- ATEX versies beschikbaar.

 

2 inch

Deze dubbelwerkende membraanpompen zijn vervaardigd uit polypropyleen en hebben gepattenteerde slurry valves uit Buna N of Teflon. Deze slurry valves zijn een verbeterde versie van de flap valves en vermijden contaminatie (een veel voorkomend probleem bij membraanpompen). Diafragma's zijn beschikbaar in Hytrel en Santoprene. Voor explosieve omgevingen (bvb. in de petrochemie) is een versie beschikbaar in geleidend FRASplas, dit maakt deze pomp geschikt voor gebruik in ATEX zone 1.

Eigenschappen:
- Debiet: 0 - 500 l/min (0- 30 m³/h)
- Opvoerhoogte: max. 70 m
- Aanzuighoogte: max. 8 m
- Vaste deeltjes: max. diameter 38 mm
- Aansluiting: 2 inch BSP
- ATEX versies beschikbaar.